09 July, 2009

Safari - tilbage til Kampala

Onsdagen har vi bugt til at hvile lidt ud i, så vi stod sent op (efter kl 8). Det var virkeligt tiltrængt.

I går aftes mens vi sad og hyggede os forsvandt strømmen. Selvom der blev helt mørkt påvirkede det dog ikke stemningen og personalet kom hurtigt med petroleumslamper. Den blok, hvor mine forældre sov i, var også ramt af denne strmafbrydelse, og de havde ingen strøm hele natten.

Efter den sene morgenmad (mellem 8 og 11, vi spiste lidt i hold, fordi vi hver især havde forskellige behov for søvn) plantede vi et træ på Simba Safari Lodge's kommende camping område som et minde for vores ophold. Træet er et acacia træ og vil blive mærket 'Rasmussen'.

Nu var det så tid til at tage hjem til Kampala.

Turen fra Kampala til Queen Elizabeth National Park tog vi gennem Mpigi for at komme ned til ækvator, Masaka, Rakai, Mbarara og op til Bushenyi, hvor det meste af parken ligger.

Hjemturen går en anden og kortere vej. Vi kører gennem Kasese til Fort Portal, hvor vi spiser vores frokost. Herfra kører vi videre gennem Kabarole, Kyenjojo, Mubende, og Wakiso distrikter inden vi kommer til Kampala.

Endnu en lang dag er ved at være slut, og vi har tilbagelagt mere end 800 km siden mandag morgen. Men det har været turen værd!

Vi har set mange dyr, som vi hidtil kun har set på TV eller måske i zoologisk have. Men det kan slet ikke sammenlignes med det, at se dyrene i deres naturlige omgivelser, ja hele scenariet med dyr, planter/træer og landskab.

Hvis du har chancen, så gør dig selv den tjeneste, at tage den oplevelse, det er, at komme herud, hvor vi mennesker ikke er i kontrol.

Det har været en super tur og vi har været velsignet med alle oplevelserne. I morgen tager vi til Jinja og Nilens udspring.


Jan Rasmussen alias JanHolboDK

No comments:

Post a Comment